Image

 

Beroligende medicin

Langt de fleste patienter er nervøse inden en operation. Vi gør vores bedste for, at du skal føle dig godt tilpas. Patienter, som er meget nervøse kan, for at kunne slappe bedre af, få en beroligende medicin inden operationen. Hvis du ønsker det aftaler vi det, når vi booker din tid. Medicinen hedder Midazolam og er et lægemiddel, der er godkendt som sovemedicin.

Hvis du skal have Midazolam skal du møde på klinikken let fastende, dvs. du må ikke spise fast føde eller drikke mælkeprodukter senere end 4 timer før behandlingen. Du skal have en ledsager med, og du må ikke køre bil eller færdes alene i trafikken efter operationen. Du må ikke være alene i timerne efter operationen.

Fuld narkose

Hvis behandlingen er mere omfattende og langvarig, eller du er så bange for behandlingen, at du ikke mener, at det kan gennemføres i vågen tilstand, er der mulighed for at få foretaget operationen i fuld narkose.

Vi har samarbejde med en meget erfaren narkoselæge, som vil komme på klinikken. Det er nødvendigt at have en pårørende med til at tage vare på dig i timerne efter operationen. Du vil få vejledning af vores erfarne kæbekirurgiske sygeplejerske både før og efter behandlingen, også på skrift.

Behandling i fuld narkose skal planlægges i god tid og er omkostningstungt. Du vil få et prisoverslag og behandlingen skal betales før vi indleder narkosen.

Naturlægemiddel

Naturlægemidler kan i nogle tilfælde risikere at komplicere forløbet af narkose og operation. Der er endnu ikke set så mange praktiske eksempler på det, men af forsigtighedshensyn bør man huske at:

Hvidløg, ginkgo biloba, fiskeolie, ingefær, vitamin E (i høj dosis) øger blødningstendensen.

  • Ginseng sænker blodsukkeret.
  • Baldrian forstærker eventuelt virkningen af bedøvelsesmidlet.
  • Perikum øger omsætningen af mange lægemidler, så deres virkning svækkes.

    Som almen tommelfingerregel kan det anbefales at stoppe med brugen af især ovennævnte præparater 1-2 uger før en planlagt operation og først påbegynde, når indgrebet er vel overstået.

    Se link https://netdoktor.dk/naturlaegemidler/artikler/hvadnaturlm.htm